Yazı kategorisi: Film Öneri

Aşk ve Gurur

Filmin Künyesi

Yönetmen: Joe Wright

Oyuncular: Keira Knightley, Matthew Macfadyen

Film Süresi: 2 saat 7 dakika

Ödüller: BAFTA Bir İngiliz Yazar / Yönetmen ya da Yapımcının En İyi Çıkış Filmi Ödülü

Satellite En İyi Kostüm Tasarım Ödülü

Ülke: İngiltere

Türler: Roman, Romantik, Kurgu

Gişe Hasılatı: 121,6 milyon USD

Prodüksiyon: Working Title Films, StudioCanal

IMDb Puanı: 7.8/10

İngiltere’de yaşayan Bennet ailesinin beş kızından biri olan Elizabeth ile Darcy’yi anlatır. Elizabeth Bennet güzel, zeki ve bağımsız bir kadındır. Fitzwilliam Darcy ise zengin, gururlu ve gizemli bir adamdır. Bennet ailesi kızlarını evlendirmek için statü sahibi olan erkekleri ağırlamakta ve tanıştırmaktadır. Elizabeth ve ailesi bir gün baloya giderler. Orada genç ve gururlu bir erkek olan Darcy ile tanışırlar. Başta Elizabeth, Darcy’yi kibirli ve gururlu olduğunu düşünür. Önce birbirlerini sevmeseler de zaman ilerledikçe Darcy ile Elizabeth arasında çekim oluşmaya başlar.

Filmin başarısı, etkileyici anlatımından ve oyuncularının mükemmel performanslarından kaynaklanmaktadır. Ana karakterler Elizabeth Bennet ve Fitzwilliam Darcy’nin etkileyici bir aşk hikayesi anlatılırken, film aynı zamanda dönemin toplumsal normlarına, statü farklılıklarına ve aile baskılarına da odaklanır. Filmin büyüleyici atmosferi ve göz alıcı görüntüleri, izleyicileri 19. yüzyıl İngiltere’sine götürerek oradaki yaşamı inceliklerini keşfetmelerini sağlar. Göz alıcı İngiliz kır manzaraları, büyüleyici şatolar ve zarif dans sahneleriyle film, izleyicileri farklı bir dünyaya davet eder. Film, aşkta koruyuculuğun, dürüstlük ve anlayışın önemini vurgulayan bir mesaj taşır. İzleyiciler, karakterlerin duygusal gelişimlerine tanık olarak, kendi yaşamlarındaki ilişkileri gözden geçirmeye teşvik edilirler. Aşkın karmaşıklığı, hayal kırıklıkları ve sonuçlarıyla dolu bu yolculuk, izleyiciyi derinden etkileyecek ve düşündürecek.

Aşk ve Gurur, Jane Austen’ın ‘Gurur ve Önyargı’ isimli eşsiz romanının sadık bir uyarlaması olan bu film, romantik duyguların yanı sıra toplumsal yapıya dokunarak geniş bir izleyici kitlesi tarafından sevilmiştir. Seyretmeye değer bir film, seyredecek olanlara şimdiden iyi seyirler.

Sevilen Sahneler

(İtiraf Sahnesi)

(Darcy ile Elizabeth – İlk Dans Sahnesi)

Yorum bırakın